Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

Školení SRT v Rudici:

28.02.2008 22:29

Ve dnech 3-4.5.2008 proběhne školení v speleologické jednolanové technice. Je dobře, že KOTA 1000 si školí své následovníky, aby mi její členové, jmenovitě Raďas B. nemuseli vyčítat, jak moc blbě jsem naučil Kamilu M. přelézat přepínky....Staří pardálové totiž přelézali (jméno od Pavouka) přepínky v době, kdy se někteří členové Koty 1000 ještě nestihli narodit. Je tedy logické, že se za ty roky naučili něco jiného. Že to používají doteď je nejen výsledek jejich dlouholetého pilování a velkých zkušeností, navíc když někteří maji dodnes lano jako pracovní nářadí. Je jen otázka času, kdy staré a osvědčené metody přelézání přepínek začnou používat také.

Pozor! na fotografii není Marek Šenkyřík, ale Robert Šamonil a demonstruje jednoduchou práci s motorovou vrtačkou. Na kurs přijdťe, budete vyškoleni od specialistů, kteří zdolali mnoho hlubokých vertikál a naučí Vás ty nejlepší a nejfantastičtější finesy speleologického lezení a na závěr obdržíte certifikát o absolvování kursu.

Ještě doplňuji a opravuji:

    1. Školení neprovádí sdružení KOTA 1000, ale Cavex klub, jemuž šéfuje Olda Spider Štos, který je jedním z největších organizátorů akcí Koty 1000. Členové Koty 1000 s největší pravděpodobností budou školení SRT fyzicky přítomni.

    2. Kamila se už naučila přepínky přelézat bezvadně, popisovaná událost se stala před 3-mi roky. Stejně tak jako Kota 1000 už vystrojuje daleko lépe, než před 10-ti roky

    3. Já taky jsem už vyškolil v SRT pár lidí a zadarmo a jestli jsou problémy v jednotném, jediném a bezpečném postupu při úkonech v SRT podmínkou, je to námět na nějaké zásadní kroky od České speleologické společnosti.

    4. V době, kdy se staří pardálové učili přelézat přepínky se někteří členové koty 1000 už narodili a tahali gumového kačera. To není řečeno nijak hanlivě, ale jako sdělení faktu.