Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

Referent JESO a delegát VH...

30.03.2008 19:47

Přes víkend mi došel tento zajímavý email ze sekretariátu:

Jo a VALNÁ VĚTŠINA klubů mi zatím nesdělila rodinná tajemství ohledně toho, kdo:

  1. je delegát na VH 2008
  2. je referent JESO
  3. má být a jak oceněn - či případné jakékoliv další návrhy k jednání celé VH...

Delegát: Valná hromada se uskuteční na podzim tohoto roku a každá ZO by měla svého delegáta, eventuelně náhradníka určit na své výroční schůzi. Do konání VH je ale poměrně dlouhá doba a delegát může kupříkladu onemocnět, náhradník odjet na mimořádnou služební cestu. Proč delegát nemůže přijít na VH rovnou? Stejně se musí nějak prezentovat, třeba legitimací. Chápu starostlivost předsednictva, které takto zabrání hlasovat nějakým samozvaným a nezvoleným delegátům, ale trochu to může zavánět i možným ovliňováním těchto lidí. Asi by bylo dobré, kdyby si jejich jména předsednictvo do VH nechalo pro sebe...

Referent: Předkladatelé zatím dosud nevydali žádný vysvětlující popis JESA, jak to slibovali, že to bude v nejbližším 50. čísle Spelea. Vysvětlení bylo slíbeno i při příležitosti Speleofóra 2008. Uvidíme. Nejsem si jistý, jestli všechny ZO jistojistě ví, Co to JESO je a na jakou funkci vlastně referent je a co bude dělat. O mocné účasti na semináři o JESU jsem již psal a o divokých reakcích některých jednotlivců a základních organizací také.

Má být a jak oceněn: Mohl by se kupříkladu ocenit každý delegát, který se uráčí dojít na valnou hromadu...

Mimo jiné jsem se doslechl, že jeden konkrétní referent již finančně oceněn byl. Nevíte kdo to byl? Dozvíme se co dostal?

 

 

Diskusní téma: Referent JESO a delegát VH...

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.