Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

Ostrá záchranná akce a jiné novinky...

05.05.2008 10:58

Ve Slovenském Rudohoří proběhla ostrá záchranná akce k vyproštění osoby, propadlé do stařin důlního díla. Podrobnosti, které jsou však pouze subjektivním líčením situace jsem uveřejnil v technické složce. Záchranky se zůčastnili dva členové ČSS a oficiální stanovisko bude pravděpodobně zveřejněno na Speleo.cz. Budou dodány i fotografie s příslušným odkazem. Informovaly o tom i Slovenské Novinky a Webnovinky a s křížkem po funuse samozřejmě Právo. Taky o tom napsala Slovenská horská služba, která naši aktivitu pro jistotu vynechala úplně. Když to všechno čtu, no to je šílený...

Doktor Skála mi poslal oficiální pozvánku na 2.mezinárodní speleologický kemp 13.-22.6.2008 na Balkáně s dalšími odkazy. V Rudici bylo úspěšně ukončeno školení SRT. Závěry a fotografie z akce jsou na stránkách Cavex klubu s odkazem zde.

Zde si taky neodpustím poznámku: Podrobnosti a program školení SRT poslal sekretariát ČSS na soukromé adresy dostatečně včas, i když s tímto sdružením nemá společného vůbec nic. Program 27. ročníku Speleofóra, jako stěžejní akce České speleologické společnosti nebyl v předstihu dodán, poslán, ani zveřejněn vůbec a nikam. Já prosímvás nikoho neobviňuji, pouze konstatuji. Třeba se to povede příště.

Základní organizace 6-15 Holštejnská poslala odkaz na své nové klubové stránky.