Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

Novinky a různé:

18.04.2008 10:07

Do sekce Úvahy o krasu jsem umístil Speleohádanku a Slovo redaktora od Gabriela Lešinského. Slovenský web teď tak trochu umřel a upřímě se těším na jeho obnovu, stejně tak jako na profesionálního webmistra ČSS. Nové weby Základních organizací vznikají jak houby po dešti, určitě bude z čeho čerpat. V této sekci se připravuje komentář k akci Cavex klubu - Koruna krasu - Moravský kilometr. Do sekce Akce a různé jsem umístil pozvánku na Dny otevřených dveří v Býčí skále s dalšími akcemi poblíž.

Nové zajímavé odkazy jsou Badatelna, která se zabývá historickými a technickými zajímavostmi (kupříkladu historií konstrukce mostu nad Rasovnou). Blanenský Deník.cz - Kudy tečou vody z Ostrova do Vilémovic, o tom je psáno už v návštěvní knize, bohužel autora (Fagusius?) jsem neidentifikoval. A taky jak ředitel Správy jeskyní České republiky Jaroslav Hromas protestuje proti zavedení 20-ti korunového poplatku za zhlédnutí bezedné hlubiny Macochy. Plániváci mají naběhnuto na nové objevy v Amatérce v místě U dvou velkých, tož do práce.

A perlička nakonec v dvouměsíčníku Krásy Slovenska 11-12/2007 úžasný rozhovor s horolezcem Ivanom Bajom, autorem humorných knížek o Ceproch a Smiechu na lane...Přesvěčte se sami.