Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

Nové přírůstky...

09.04.2008 09:49

Vyšla kniha o jeskyních v Afghánistánu. Kniha detailně popisuje přírodní i umělé jeskynní systémy, které se staly baštou nejdříve mudžáhidů po sovětském vpádu v roce 1979, v 90. letech pak příslušníků Tálibánu a al-Káidy a později po září 2001 posloužily jako úkryty pro význačné postavy odporu proti přítomnosti amerických vojsk. Jde o knihu nesporně časově aktuální a vybavenou unikátním obrazovým materiálem.

Dál vyšel ze studia Hamilton opět další Šokující nález v podzemí. Asi typická Grošovina, tudíž to bude určitě ke zhlédnutí. Taky došlo zvadélko na svatbu od Fantomáše, a tak různě. protože se zásoby volných bajtů rapidně krátí, dočasně umístím fotografia na jiné webové stránky samozřejmě s uvedenými odkazy.

Aby toho ještě nebylo málo, zaregistroval jsem už rok fungující, nezávislý web "Deníkáři", který se zabývá především Stránskou skálou a okolím. Vypadá to na web poměrně živý, provozovaný mladými zapálenými webmajstry, takže rád dám adresu i do odkazů. Dalším internetovým objevem je web "Ostrovská plošina" vytvářený neznámým ctitelem této planiny, který si říká j.e.s.k.y.n.a.r. zatím je to asi ve výstavbě, chybí fotografie a do odkazů to určitě uvedu, až si autor opraví minimálně pravopisné chyby. Jinak mě fascinuje houževnatost tohoto autora, se kterou se snaží předvést ostatním tento překrásný kousek Moravského krasu.

Já jen, že jsou pořád nové přírůstky také v naší knihovně i jinde.