Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

 

Návštěvní kniha

Datum 08.11.2008
Vložil Slávek Nový
Titulek Re: Re: Re: Re: Novináři zase excelují

To jste opravdu pane Přibil napsal moc hezky. Averse z pana Audyho na Poseidon je znát z jediného slova. Cítím v tom závist. Přitom Poseidon jeskyně je, to už se nikdy neodpáře. Nakonec to vyšlo brillantně v National Geographic, takže to už musí znamenat hodně. National Geographic je publikační špička, jak z obrazové, tak z odborné stránky. Poseidon musí být neskutečný podzemní fenomén. Škoda, že už mi nohy tolik neslouží. S.

Datum 13.10.2008
Vložil Martin Přibil
Titulek Poznámka k článku o valné hromadě 2008

Poznámka k článku o valné hromadě 2008, cituji:

"Jak vzniká nechutná pomluva. Po ukončení všech jednání jsme si jako normální lidé sedli k pivu na kus řeči. Vůbec jsme nebyli ožralí a u následující situace bylo pár lidí. Někdy pozdě mi ve velmi čistém úmyslu chtěl Máca ukázat jeden konkrétní hlasovací lístek."

Vysvětluji:::
Můj hlasovací lístek na funkci předsedy ČSS byl vyplněný prastarým symbolem <|> pro ženské pohlaví. Lístek byl i mnou podepsán - smysl tohoto sdělení ať si vyloží každý po svém, ale chtěl jsem jej Francimu ukázat, pro potěšení, pro dobrou náladu.

Krabice s lístky ležela zcela bezprizorní na stole u vchodu do sálu. Kabelka slečny Vlčkové ležela na židli u téhož stolu. Nikdy by mě nenapadlo, že kdyby se jednalo o nějaký důležitou dokumentaci určenou k archivaci, tak by zůstal ležet takto volně na stole u vchodu do sálu, kde chodilo dosti lidí.

Jelikož jsou lístky určené k archivaci, rád bych od ČSS dostal kopii svého volebního lístku pro svůj soukromý archiv artefaktů. Nebude těžké ho poznat, symbol <|> i podpis byl proveden zelenou propiskou.

Když mi šíření této pomluvy, že jsem se hrabal v kabelce slečny Vlčkové někdo dosvědčíte, klidně podám žalabu na ochranu osobnosti, stačí mi veřejná omluva na webu ČSS a ve sborníku Speleofora. Je třeba změnit tento způsob obzvláštěš nechutný styl komunikace v ČSS.

Mimochodem už dlouho jsem neviděl větší frašku jako tuto valnou hromadu, kdy členové předsednictva nejednou věřejně lhali, to bylo nechutné. Nejhorší ale byly ty ovce v sále co poslušně odbečeli cokoliv, včetně dosti odbytého zápisu, kde většina řečeného a podstatného chyběla nebo byla zcela deformována.

Slušným lidem zdar, křívákům plivanec
M.

Datum 13.10.2008
Vložil M. Přibil
Titulek P.S. Poznámka k článku o valné hromadě 2008

A ty piva co sem si dal z předsednické běčky jsem panu Zdeňkovi zaplatil.

Datum 08.10.2008
Vložil Míša
Titulek gumáky

Nemáte někdo typ,kde koupit holčičí gumáky do jeskyně? Fakt problém :-)

Datum 09.10.2008
Vložil Gumák
Titulek Re: gumáky

a musí být růžové ?

Datum 12.10.2008
Vložil Lubi
Titulek Re: gumáky

pokud máš čtverku nohu, tedy podobnej problém jako já, tak v KARS pracovní obuv v Brně na Cejlu. Nejsou růžové a jsou nižší než pro pány.

Datum 15.10.2008
Vložil Piff
Titulek Re: gumáky

Zrovna včera jsem zahlédl holčičí velikosti v InterSparu na Cejlu. Proč jsou ale dámské nižší nějak nechápu.

Datum 23.09.2008
Vložil Juraj
Titulek NSK,Amatérka,... a jedna jeskyně

...a jedna jeskyně... Štajgrovka, hádám... Hm?

Datum 09.09.2008
Vložil Max
Titulek Marek Poustevnik

zajimavy cteni na tom Marek Poustevnik, to je nejaka spiritualisticka zalezitost asi:)

Datum 03.09.2008
Vložil
Titulek JESO A CSS

Jednotná evidence speleologických objektů (JESO) není a nikdy nebyl projekt ČSS ale Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK) a Správy jeskyní ČR. Jediné co Českou speleologickou společnost (ČSS) a JESO spojovalo dohromady byla osoba ing Veroniky Vlčkové - svého času pracovnice AOPK a zároveň sekretářky ČSS. Propojení ČSS a JESO tedy bylo personální nikoliv faktické a celý projekt "JESO" byl ze strany ČSS úskočný manévr na jednotlivé členy ČSS a Základní organizce (ZO) ČSS jak z nich vylákat data o jeskyních a ty nějak zhodnotit podle vlastního uvážení nikoliv původců dat, ale vedení ČSS!

Tento postup byl krajně nemravný, neetický a pravděpodobě dokonce i protizákonný. Členové ČSS i ZO měly a mají možnost samostatně přímo spolupracovat s AOPK či Správou jeskyní ČR, ať už jako jednotlivci či organizace a domluvit se na podmínkách i případné ekonomické spolupráci. Přesto bylo členské základně ČSS ze strany vedení ČSS nepravdivě tvrzeno, že musí přispívat do centrální databáze ČSS shodou okolností pojmenované také jako "JESO" Agentury ochrany přírody a krajiny. Tím byly položeny základy, jak se vedení ČSS chtělo neoprávněně zmocnit duševního vlastnictví jednotlivých jeskyňářů a skupin prostřednictvím tlaku na jejich Základní organizace.

Paní Vlčková co dělala semináře JESO na AOPK již nepracuje. Je neefektivní a zbytečné aby ČSS vyvíjela vlastní souběžnou databázi jeskyní, když na ni pracují státem placení vyškolení profesionální odborníci AOPK. Každý z jeskyňářů kdo má zájem dokumentovat jeskyně může kontaktovat AOPK či Správu jeskyní ČR s žádostí o spolupráci. Základní data o jeskyních bude AOPK nějakých způsobem publikovat aby byla k dispozici široké veřejnosti.

Doufejme, že o projektu JESO ze strany vedení ČSS už nikdy neuslyšíme a dočkáme se zveřejnění databáze jeskyních na webu AOPK. Je smutné, že ČSS vynaložila tolik zcela zbytečné energie na projekt s kterým byla spojena pouze personální vazbou dvojího zaměstaneckého poměru ing Vlčkové. ČSS měla oficiální předsednictvem schválený projekt na sbíraní dat o jeskyních pojmenovaný "DSA" - zatímco "JESO" byla zbrklá, právně nepodložená soukromá iniciativita pracovnice AOPK a ČSS ing Vlčkové. Doufejme, že se podobné, vášně budící, nekoncepční, nedomyšlené a nadbytečné projekty nebudou již nikdy v dějinách ČSS opakovat a sekretářka ČSS ing Vlčková se konečně začne zabývat opravdou prací a potřebnou administrativou.

Jeskyním a jeskyňářům Zdař Bůh!