Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

 

Návštěvní kniha

Datum 08.10.2008
Vložil Míša
Titulek gumáky

Nemáte někdo typ,kde koupit holčičí gumáky do jeskyně? Fakt problém :-)

Datum 09.10.2008
Vložil Gumák
Titulek Re: gumáky

a musí být růžové ?

Datum 12.10.2008
Vložil Lubi
Titulek Re: gumáky

pokud máš čtverku nohu, tedy podobnej problém jako já, tak v KARS pracovní obuv v Brně na Cejlu. Nejsou růžové a jsou nižší než pro pány.

Datum 15.10.2008
Vložil Piff
Titulek Re: gumáky

Zrovna včera jsem zahlédl holčičí velikosti v InterSparu na Cejlu. Proč jsou ale dámské nižší nějak nechápu.

Datum 23.09.2008
Vložil Juraj
Titulek NSK,Amatérka,... a jedna jeskyně

...a jedna jeskyně... Štajgrovka, hádám... Hm?

Datum 09.09.2008
Vložil Max
Titulek Marek Poustevnik

zajimavy cteni na tom Marek Poustevnik, to je nejaka spiritualisticka zalezitost asi:)

Datum 03.09.2008
Vložil
Titulek JESO A CSS

Jednotná evidence speleologických objektů (JESO) není a nikdy nebyl projekt ČSS ale Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK) a Správy jeskyní ČR. Jediné co Českou speleologickou společnost (ČSS) a JESO spojovalo dohromady byla osoba ing Veroniky Vlčkové - svého času pracovnice AOPK a zároveň sekretářky ČSS. Propojení ČSS a JESO tedy bylo personální nikoliv faktické a celý projekt "JESO" byl ze strany ČSS úskočný manévr na jednotlivé členy ČSS a Základní organizce (ZO) ČSS jak z nich vylákat data o jeskyních a ty nějak zhodnotit podle vlastního uvážení nikoliv původců dat, ale vedení ČSS!

Tento postup byl krajně nemravný, neetický a pravděpodobě dokonce i protizákonný. Členové ČSS i ZO měly a mají možnost samostatně přímo spolupracovat s AOPK či Správou jeskyní ČR, ať už jako jednotlivci či organizace a domluvit se na podmínkách i případné ekonomické spolupráci. Přesto bylo členské základně ČSS ze strany vedení ČSS nepravdivě tvrzeno, že musí přispívat do centrální databáze ČSS shodou okolností pojmenované také jako "JESO" Agentury ochrany přírody a krajiny. Tím byly položeny základy, jak se vedení ČSS chtělo neoprávněně zmocnit duševního vlastnictví jednotlivých jeskyňářů a skupin prostřednictvím tlaku na jejich Základní organizace.

Paní Vlčková co dělala semináře JESO na AOPK již nepracuje. Je neefektivní a zbytečné aby ČSS vyvíjela vlastní souběžnou databázi jeskyní, když na ni pracují státem placení vyškolení profesionální odborníci AOPK. Každý z jeskyňářů kdo má zájem dokumentovat jeskyně může kontaktovat AOPK či Správu jeskyní ČR s žádostí o spolupráci. Základní data o jeskyních bude AOPK nějakých způsobem publikovat aby byla k dispozici široké veřejnosti.

Doufejme, že o projektu JESO ze strany vedení ČSS už nikdy neuslyšíme a dočkáme se zveřejnění databáze jeskyních na webu AOPK. Je smutné, že ČSS vynaložila tolik zcela zbytečné energie na projekt s kterým byla spojena pouze personální vazbou dvojího zaměstaneckého poměru ing Vlčkové. ČSS měla oficiální předsednictvem schválený projekt na sbíraní dat o jeskyních pojmenovaný "DSA" - zatímco "JESO" byla zbrklá, právně nepodložená soukromá iniciativita pracovnice AOPK a ČSS ing Vlčkové. Doufejme, že se podobné, vášně budící, nekoncepční, nedomyšlené a nadbytečné projekty nebudou již nikdy v dějinách ČSS opakovat a sekretářka ČSS ing Vlčková se konečně začne zabývat opravdou prací a potřebnou administrativou.

Jeskyním a jeskyňářům Zdař Bůh!

Datum 04.09.2008
Vložil francimus
Titulek Re: JESO A CSS

V prvé řadě je škoda, že se autor zapoměl podepsat. K JESU uvažuji založit vlastní složku, protože je to téma neustále aktuální a věřím, že se znovu otevře na VH. Bylo slíbeno už v lednu, že o tom bude informovat nejbližší časopis Spelea aby to bylo jasně černé na bílém. Absolvoval jsem v lednu seminář o JESU v Rudici, tam slovo sankce pro ČSS skutečně padlo a taky tam padla věta o výhodách pro ty, kteří budou spolupracovat. Dalo by se to klasifikovat jako výhrůžka. Na speleofóru byl taky miniseminář, nebo spíš informace o JESU. Ćekal jsem abych vystartoval, jakmile to uslyším, ale to už byla řeč o ryzí dobrovolnosti jednotlivých ZO a jejich referendů (na Speleofóru bylo víc lidí, zřejmě tu pravdu ze strany předkladatelů říct nešlo). S ostatním napsaným souhlasím. francimus

Datum 04.09.2008
Vložil Laďa Blažek
Titulek Re: Re: JESO A CSS

Koukám, že ten dotyčný je spamer neboť ten stejný blábol vložil na Jeskyňáře - https://www.jeskynar.cz/node/1529#comment-123 . Já teda s těmi bláboli moc nesouhlasím i když má dotyčný v určitých věcech pravdu. Můj komentář - https://www.jeskynar.cz/node/1529#comment-124
Pojďme se někam bavit konzistentně (skrytě lobuji za Jeskyňáře), těch témat je před VH víc.

Datum 04.09.2008
Vložil co se nepodepíše
Titulek Re: Re: Re: JESO A CSS

Na web Jeskynar.cz nemá žádnou cenu přispívat. Je to truc podnik namířený proti Speleo.cz. Web Jeskynar.cz zanikne stejně rychle jako ambiciozní Speleoweb.cz. Webové stránky z dílny autora Speleoweb.cz či Jeskynar.cz jsou zcela nedůvěryhodné.

Nepodepisuji se, neboť mám na anonymitu právo pro negativní zkušenost s L. Blažkem a jeho agresivním a mstivým jednáním na internetu včetně různých "vyšetřování" a poskytování důvěrných informací z titulu administrátora třetím osobám.