Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

 

Návštěvní kniha

Datum 11.10.2012
Vložil Věra
Titulek Amatérská jeskyně

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli ještě letos bude zřístupněna Amatérská jeskyně, příp., kdy. Díky Věra

Datum 11.10.2012
Vložil francimus
Titulek Re: Amatérská jeskyně

Dobrý den. Jsme amatérští jeskyňáři sdružení v České speleologické společnosti a o zpřístupnění (den otevřených dveří) Amatérské jeskyně nerozhodujeme. To je v kompetenci Správy CHKOMk, zkuste se zeptat na této adrese:https://www.moravskykras.ochranaprirody.cz/, ja tam kontakt i telefony.

Datum 15.10.2012
Vložil chrochta
Titulek Re: Amatérská jeskyně

stačí napsat firmě Speleoart, ta fše zařídí a skasíruje Vás. Až jim zaplatíte, zajisté vypuknou v Amatérské záplavy nebo zemětřesení a bude vám nabídnuta srovnatelná, ne-li lepší lokalita Ostrovská smrdutá odpadní roura

Datum 28.09.2012
Vložil Dubsk
Titulek Nějak se to v Krasu kazí

A co je to proti lanovce kolik tam padlo stromů a kolik Štefka dostal akcií nebo háků ?

Datum 17.09.2012
Vložil Všeználek
Titulek Nějak se to v Krasu kazí

Pozor všem přátelům moravského krasu na osobu z řad strážců. V nedávné době pokutoval místního občana částkou 10.000 Kč za údajný přestupek. Onen strážce dojíždí z Brna (nejedná se o Tondy), tudíž nemá k místním občanům žádný osobní vztah, empatie a funguje zřejmě na něčí objednávku nebo je posedlý přílišnou horlivostí, že může nosit placku strážce. Proto pozor i jeskyňářům v okolí chat, aby měli vše v cajku a nenechali se nachytat na nějakou banalitu. Poslední takto "aktivní" krasový strážce byl nalezen po nehodě pod skalou na Holštejně.

Datum 17.09.2012
Vložil Neználek
Titulek Re: Nějak se to v Krasu kazí

Hezká pohádka na dobrou noc. Částku 10 000,- Kč nelze udělit na místě, pouze ve správním řízení.

Datum 17.09.2012
Vložil Knoflenka
Titulek Re: Re: Nějak se to v Krasu kazí

ted nevim jestli verit Neznalkovi nebo Vseznalkovi

Datum 18.09.2012
Vložil C.
Titulek Re: Re: Re: Nějak se to v Krasu kazí

Nevěřte nikomu ve světě širém, nemáte jednoho přítele v něm, napsal Žanek Nerudnej a měl recht.
Což mě přivádí ke dvěma vzpomínkám.
V té mladší, Mamka (Helena Kvasničková) s Martou (Šlechtovou) štatlovaly po Holštecu a hodily traverz přes vyschlý koryto Vajtvasrovice. A vodněkád zpoza šutru na ně vystartoval ten krasové hémon a hned začal házet dusno a křivý války. No a Mamka, starka z vobo švýc, zahlásila: Dé si vodjezd, vatro. My sme tady štatlovaly ešče dyž tys říkal hovnu koko...
No a ta druhá vzpomínka je starší a moje vlastní. Z konce 60. let, když tahle ochranná stráž teprve začínala. Její členové se dali spočítat na prstech jedné ruky; všechny jsem znal a někteří byli mými dobrými kamarády -- třeba Ufo, Jarda Fadrna Jr. Jednoho dne k nim přibyl nový chlapíček a snažil se, vědomky-nevědomky, vyhovět přísloví "Každý nový koště dobře mete". Načechral si testosterony, vjel do něj adrenalin a vysadil se pod Hřebenáč, kde jsem zrovna visel ve Feryho Šufánku. ''Dolů, okamžitě dolů'", začal řvát. Co jsem měl dělat? Žádný vokolky, poslal jsem ho rovnou do prdele. Hůře na tom byl můj druholezec, který mě dole jistil. Tomu chtěl zabránit aby mě následoval. Tož jsem ho musel poslat do prdele podruhé. Vyložil si to po svém a šel do (staré) průvodcovské budovy telefonovat. Myslím, že tam dostal první sprchu od pí. Čermákové, tehdejší vedoucí Sloupsko-Šošůvských jeskyní. Podotýkám, že v té době neexesistovaly jakékoliv restrikce na lezení na Hřebenáči či jiných skalách Mor. krasu. No a po nějaké chvíli připrcal na svém Mopedu Ufo, vzal si toho snaživého nováčka stranou a dal mu lekci. Později mi řekl v čem spočívala: potkáš-li Celofána, nech ho bejt. No a dotyčný chlapíček se nakonec stal mým kamarádem.
Aby moje vzpomínka nebyla mylně interpretována. Ochrana přírody musí být, je to velice záslužná a nutná věc, zvláště v CHKO, reservacích, etc. To včetně Mor. krasu, kde je dnes turistů, jeskynářů a lezců víc než jeskyní a skal :-)). Ale rád bych podotknul: všeho s mírou a rozumní lidé se snad mohou rozumně domluvit. Nebo se mýlím??
Zdraví C. :-)))

Datum 23.09.2012
Vložil Buchtík
Titulek Re: Nějak se to v Krasu kazí

A co jsi Ty nevinný občane neprovedl, že to bylo tak mastný ?

Datum 25.09.2012
Vložil Občan Brych
Titulek Re: Re: Nějak se to v Krasu kazí

Co jsem provedl? Posilnil jsem se u Břouška a u Hřebenáča na mě přišla potřeba. Tož sem se vychcal do tý stoky a on mě u toho chytil. Chtěl stovku, já neměl drobný, tak semu mu dal pětistovku s tím, že se tam eště vyseru. No a von se rozštilil a napařil mne 10 litrů.