Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

 

Návštěvní kniha

Datum 11.01.2013
Vložil V. A. Gregor-Celofán
Titulek SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Před nějakým časem se mi dostaly do rukou čtyři CDs od "Tří seniorů". Nyní referuji k Edici SE-3, ročenka č. 3, r. 2011, Nové i staronové (historické) poznatky z Moravského krasu letos už do třetice! Tématický okruh 3; Šli před námi.
TO - 3/2: Josef Pokorný: Vzpomínka na RNDr. Rudolfa Burkhardta (kompilace mat.). Tento nekrolog s Rudolfovou fotografií tvoří první část mojí práce, GREGOR, V. A., 1975, †RNDr. Rudolf Burkhardt. Acta Musei Moraviae, Sci. naturales, 60: 185-198, ze které je ad verbum přetištěn. V Pokorného komentáři moje autorství zcela zaniká a z celého kontextu Vzpomínky je možné je přičítat právě Pokornému.
TO - 3/4: RNDr. Rudolf Burkhardt a jeho dílo. (Bibliografie Dr. Burkhardta). Tento článek je opět doslovnou kopii druhé a stěžejní části mé výše citované práce -- a neuvádí žádného autora! Autorství tudíž může být přičítáno opět Pokornému.
Josefa Pokorného jsem dnes upozornil soukromým dopisem včetně několika informací o autorských právech, získávání svolení, citace všech informačních zdrojů a serioznosti a profesionalitě v publikační práci.

Datum 11.01.2013
Vložil francimus
Titulek Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Jestli pan Pokorný použil doslovnou citaci díla Celofána, skutečně by měl autora uvést, byť se jedná o médium typu CD. Měl bych spíš úvahu k samotné prezentaci SE-Trů. Všichni tři jsou členy ČSS, někteří i hodně zasloužilí. K dispozici mám pouze jejich první dvě CD. Jsou na nich celkem střízlivé a věcné, dlouhodobé práce, výsledky pozorování a průzkumů, sice subjektivní, přesto akceptovatelné teorie a já se jen divím: Skutečně není prostor ze strany ČSS, nebo vůle jich samých vše vydávat jiným způsobem? Vlastní stránky na internetu? Resumé na speleu.cz, nebo v jeho tištěné formě? Jeskyňář.cz? tištěný samizdat? Mě se jeví CD jako medium ta nejméně vhodná forma už kvůli možné diskuzi, nebo aktuálnosti či vyhledatelnosti...

Datum 11.01.2013
Vložil i
Titulek Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Možná by bylo dobry jim to navrhnout Na jeskyňářovy by to určité mohlo vycházet.

Datum 11.01.2013
Vložil Mraza
Titulek Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Souhlas. CD je v tomto dávno za horizontem... věřím, že tam může být řada dobrých informací, ale ta nutnost civět do bedny s točícím se plastovým kolečkem je na nic. Není nad papír, toho civění do PC má myslím dneska každý i tak dostatek...

Datum 12.01.2013
Vložil Kelf
Titulek Re: Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Můžeme, nebo můžu jim něco navrhnout. Ale co? Nad papír není, to uznávám, ale aby vydávali třeba vlastní tiskovinu je iluze.
Samozřejmě, mohou některé články dávat do Spelea, to už dělají.
Stačí se podívat kolik článků je od L. Slezáka. Vše co obsahují CD otisknout nelze, byla by to monotématická Spelea. Možné východisko by bylo dávat to na "Jeskyňáře". Navrhnout to lze. Ale počítač má pouze J. Pokorný. Pak je to na něm. Protože se, tyto příspěvky se s největší pravděpodobností k nikomu z nich nedostanou, budu je nformovat.

Datum 12.01.2013
Vložil ON
Titulek Re: Re: Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

A co toho nepublikoval Poustevník .Škoda

Datum 14.01.2013
Vložil i
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

poustevník sedí v lochu

Datum 14.01.2013
Vložil ON
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

To jako fakt jo ?

Datum 14.01.2013
Vložil H.
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

I kdyby tak dostane o Vaška amnéstku a je zase v krase.

Datum 15.01.2013
Vložil i
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

soud mel až 7ledna a dostal ustaví léčbu