Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

 

Návštěvní kniha

Datum 11.02.2013
Vložil Hadař
Titulek Re: Marek

Dostal soudem nařízenou ústavní léčbu, jelikož trestnou činnost konal ve stavu nepříčetnosti ( paranoidní schizofrenie ).

Datum 11.02.2013
Vložil Krasovec
Titulek Re: Re: Marek

Tak to ho už neuvidíme ?

Datum 12.02.2013
Vložil Lojzek
Titulek Re: Re: Marek

Dík za info. Moravský kras si alespon na chvíli oddechne, ale v hloubi srdce je mi Marka líto. Paranoidní schizofrenie - tahle diagnoza mu sedí, ale je smutná. Dá se potlačovat medicinálně (pilulky), ale vyléčitelná není. Chudák Gyaneshwarpuri...

Datum 12.02.2013
Vložil Ten
Titulek Re: Re: Re: Marek

Třeba se po léčbě vrátí k normálu .

Datum 13.02.2013
Vložil Anonym
Titulek Re: Re: Re: Marek

Kdybys věděl, co všechno ten šmejd napáchal, nikdy bys ho nenazval chudákem. Chudáci jsou ti, kteří po jeho propuštění budou zase trpět...

Datum 14.02.2013
Vložil Lojzek
Titulek Re: Re: Re: Re: Marek

Já vím, Bohumile, já vím... Popsané jeskynky a převisy ve Slovenském ráji. V Moravském krasu, na jihu, rozmlácené vchody-skruže do otvíraných závrtů, podřezané sloupky u jeskynářské chaty, pokus ji zapálit, vyhrožování členům skupiny, pokus o fyzické napadení předsedy. Zvandalizovaná Klostermannova studánka na Habrůvecké plošině, znehodnocené nápisy v Salve-Vale a Otevřené skále v Křtinském údolí. Bordel na Děravce, podivné stavby a poničené stromy v okolí. Vyhrožování býčiskalákům, špehování předsedova domu. A to jsou jen některé...
Osobně bych si přál, aby byl internován na doživotí, měl aby aspon střechu nad hlavou, postel a jídlo. Ale přece je mi ho líto, líto v tom smyslu, že jeho stav je nevyléčitelný a takto jeho budoucnost černá, z průseru do průseru. V tomto smyslu je chudák. Jeho činů se ale nezastávám, jsem plně na straně poškozených.

Datum 14.02.2013
Vložil M.
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Marek

Pokud bude dodržovat léčbu a brát léky bude v pohodě.

Datum 11.01.2013
Vložil V. A. Gregor-Celofán
Titulek SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Před nějakým časem se mi dostaly do rukou čtyři CDs od "Tří seniorů". Nyní referuji k Edici SE-3, ročenka č. 3, r. 2011, Nové i staronové (historické) poznatky z Moravského krasu letos už do třetice! Tématický okruh 3; Šli před námi.
TO - 3/2: Josef Pokorný: Vzpomínka na RNDr. Rudolfa Burkhardta (kompilace mat.). Tento nekrolog s Rudolfovou fotografií tvoří první část mojí práce, GREGOR, V. A., 1975, †RNDr. Rudolf Burkhardt. Acta Musei Moraviae, Sci. naturales, 60: 185-198, ze které je ad verbum přetištěn. V Pokorného komentáři moje autorství zcela zaniká a z celého kontextu Vzpomínky je možné je přičítat právě Pokornému.
TO - 3/4: RNDr. Rudolf Burkhardt a jeho dílo. (Bibliografie Dr. Burkhardta). Tento článek je opět doslovnou kopii druhé a stěžejní části mé výše citované práce -- a neuvádí žádného autora! Autorství tudíž může být přičítáno opět Pokornému.
Josefa Pokorného jsem dnes upozornil soukromým dopisem včetně několika informací o autorských právech, získávání svolení, citace všech informačních zdrojů a serioznosti a profesionalitě v publikační práci.

Datum 11.01.2013
Vložil francimus
Titulek Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Jestli pan Pokorný použil doslovnou citaci díla Celofána, skutečně by měl autora uvést, byť se jedná o médium typu CD. Měl bych spíš úvahu k samotné prezentaci SE-Trů. Všichni tři jsou členy ČSS, někteří i hodně zasloužilí. K dispozici mám pouze jejich první dvě CD. Jsou na nich celkem střízlivé a věcné, dlouhodobé práce, výsledky pozorování a průzkumů, sice subjektivní, přesto akceptovatelné teorie a já se jen divím: Skutečně není prostor ze strany ČSS, nebo vůle jich samých vše vydávat jiným způsobem? Vlastní stránky na internetu? Resumé na speleu.cz, nebo v jeho tištěné formě? Jeskyňář.cz? tištěný samizdat? Mě se jeví CD jako medium ta nejméně vhodná forma už kvůli možné diskuzi, nebo aktuálnosti či vyhledatelnosti...

Datum 11.01.2013
Vložil i
Titulek Re: Re: SE-3, J. Pokorný, R. Burkhardt

Možná by bylo dobry jim to navrhnout Na jeskyňářovy by to určité mohlo vycházet.