Speleologie? Speleokomedie?...Všechno!

Příliš krátká paměť? Neupadne už někomu konečně huba???

12.03.2008 12:58

 

Onehdá v práci běželo na nějaké rozhlasové stanici nějaké křesťanské vysílání. Nevzpouzím se, protože jsem zaměstnanec a zaměstnavateli se to líbí. Redaktor vysílání v něm pravil jednu krásnou a poučnou větu: „Evangelíci se vzpírali, jinak Přijímali a proto vyvolali v Čechách válku“….Já jsem si vždycky myslel, že jim upálili Mistra a proto se prostě naštvali a takto vznikli kališníci, podobně jako evangelíci, husitské války atd. Papír snese vše, éter určitě také a někteří lidí mají krátkou paměť, druhým ta huba od lhaní ne a ne upadnout. Tohle říkávala i moje moudrá babička. Není to trestné, protože to nikoho neomezuje a nikdo nepřekračuje zákon….

Marek Šenkyřík Poustevník v nejlepší své víře pomaloval jednu Slovenskou jeskyni náboženskými nápisy, protože si myslel, že je to správné a že jedná podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Zde zjevně zákon porušen byl, například zákon o ochraně přírody a dle práva Marek Poustevník správně dostal pokutu, kterou dosud neuhradil a byl vyhoštěn ze Slovenské republiky. Někteří členové České speleologické společnosti zcela právem za člověka, který se sice nestydatě hlásí k ČSS, ale ničí přírodu a porušuje zákony a stanovy se prostě před Slovenskou stranou stydí….

Na webových stránkách Slovenské speleologické společnosti byl zveřejněn článek Marka Poustevníka o Děravce a již dříve umístěn link na Poustevníkovy stránky. Jsou Slováci opravdu tak velkorysí, nebo o docela známém a nedávném incidentu ve Slovenském ráji dosud vůbec neví? Je to příznivé a zřetelné gesto Slovenské strany, že je vše vyřízeno a zapomenuto, protože tyto stránky skutečně reprezentují SSS?? Nebo je to myšleno tak, že se vlastně nic nestalo a že je to jako normální???

Co na to Česká speleologická společnost? Nejmenovaný člen dozorčího sboru mi řekl, že se s tím nedá dělat nic, jednak, že nedostali žádný podnět k šetření a také, že je to věc Marka Poustevníka a Slovenské strany. Pamatuji si na nejmenovaného českého speleologa, který v Chorvatsku pokradl v jeskyni cizí materiál a od té doby nemají Chorvati české jeskyňáře v lásce, i když dotyčný vůbec nebyl v ČSS. Marka Šenkyříka Poustevníka máme rádi všichni, protože mu bezbřeze tolerujeme a trpíme naprosto vše, co si zamane, udělá, nebo napíše….

Co na to Marek Poustevník? Vyhrává jednoduše, huba mu dosud neupadla a dává nám to jasně najevo. Netrápím se tím, je to vývoj k lepšímu i v ČSS. I naše speleologická společnost také dovede být velkorysá. Dovede zapomenout a podat pomocnou dlaň, do které je opětovně napliváno….

My jeskyňáři, co jinak Přijímáme občas přijdeme o nějakého svého Mistra ve jménu velkohubých, nicneříkajících, ale zcela falešných řečí, hádejte koho, které jsou bohužel pronášeny včas a na správných místech. Se stejnými konci, jako kdysi ti husité…

Vysvětlí mi to už konečně někdo?

 

POZNÁMKA: Druhý den po zveřejnění tohoto článku mi soukromě napsal pan Gabriel Lešinský, jako webmister www.SSS.sk a vysvětlil mi, že on, ani jeho blízké okolí o zmíněné jeskyni a její novodobé výzdobě nic neví, ani že by se to někdy řešilo v SSS, nebo jinde. Tak jsem se panu Lešinskému omluvil a na vysvětlenou dodávám, že jsem se nechal unést a pokoušel se prostřednictvím článku vnutit svůj názor. Můj názor je takový, že kdybych já jasně věděl, že kdokoli úmyslně ničí jeskyně, třeba Moravského krasu, nebo kdekoliv jinde, tak takovému člověku prostor na svém webu nikdy neposkytnu. Pan Lešinský to nevěděl a ctí presumpci neviny.

Dál se chci opravit, že Marek Šeknkyřík nemusel být vyhoštěn, ale že jen prostě utekl a že pokuta mu mohla být udělena dodatečně a kterou už mohl také někdo jiný zaplatit.

 

 

Diskusní téma: Příliš krátká paměť? Neupadne už někomu konečně huba???

Datum 14.04.2010
Vložil NoBody
Titulek František Musil je duševně nemocen...

tento text to dokázal

Datum 07.05.2010
Vložil Gargantua
Titulek Ani v nejmenším

Bonjour, rád bych se pisatele zeptal, jestli mu připadá komentování 2 roky starého článku smysluplné, ale je to jen řečnická otázka, není třeba odpovědi. František Musil je, narozdíl od vás, milé NoBody, viditelně duševně zcela zdráv, jde to poznat z obsahu i formy textů, které publikuje zde, či jako komentáře na jiných stránkách a o jeho duševním zdraví svědčí také jeho schopnost a vůle za svými názory si stát a podepsat se pod nimi. To je v dnešní anonymní době vlastnost hodna respektu a vaše hloupé urážky na tom nic nezmění, zvlášť, když vy se napsat své jméno pod svůj názor bojíte. Abych vás parafrázoval, text výše dokázal, že duševně nemocen je především Marek Šenkyřík, arbor ex fructu cognoscitur.

Datum 14.04.2010
Vložil NoBody
Titulek Kdy Francimusovy spadne hřebínek ???

Františku musile, kdy ti upadne huba ?????!!!!!

Datum 07.05.2010
Vložil Gargantua
Titulek Doufám, že nikdy.

A když už jsem se přistihl při této bezprizorné činnosti, přidám další políček. Pane Šenkyříku, váš status NoBody prokoukl už nejspíš každý. Všimněte si, že návštěvní kniha Francimova webu netrpí žádnými neduhy, jediný, kdo tu histericky a sprostě vykřikuje, jste vy a pak se zamyslete nad svojí návštěvní knihou, která byla zanešena a zrušena během měsíce. Jaký web, takoví návštěvníci, to je pravidlo internetu, vrána k vráně sedá.

Datum 13.03.2008
Vložil Dr. Skála
Titulek Poustevník

asi taky začnu malovat po jeskyních